İAÜ Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu Başlıyor!

İAÜ Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu Başlıyor!
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-07-15 - 11:34 - Bu haberi 758 kişi okudu.


Bu yaz ikincisi açılacak olan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu, 22 Ağustos - 2 Eylül 2016 tarihleri arasında Florya Yerleşkesi'nde minik üniversitelileri ağırlayacak.

2013 yılından bu yana 20’ye yakın eğitim gerçekleştiren İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yaz okulu programı 22 Ağustos’ta başlıyor. Çocukların erken yaşta bilimle tanışması, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerinin kazanılmasının amaçlandığı proje 5-6, 7-8 ve 9-12 yaş grupları arasındaki çocukların eğitimini kapsıyor. Yaz okulunda minik üniversiteliler yogadan eğlenceli bilim dünyasına, mini mutfak atölyesinden ritim ve müziğin coşkusuna öğrenme hazzını keyifli bir şekilde deneyimleme fırsatı bulacak. Öğrenciler ayrıca “Üniversiteyi Tanıyorum; Bölümümü Seçiyorum” programı ile Diş Hekimliği Fakültesi, Moda Tasarım ve Havacılık gibi bölümleri uzman eğitimciler eşliğinde gezerek tanıma fırsatı bulacak.


 -YAZ TATİLİ, KARANLIK BİR TÜNELİN SONUNDA GÖRÜNEN IŞIK GİBİDİR”


İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kaplan Sayı, yaz okulunun hem üstün zekalı çocuklar için hem de okul derslerine karşı ilgisiz kalan öğrenciler için gerekli olduğunu vurgulayarak “Birçok aile okullar kapandığında çocuklarını yaz okuluna gönderip göndermeme konusunda bir kararsızlığa kapılır. Çoğunlukla okullar, çocuklar için fazla yapılandırılmış ve bireyselliği geri planda tutan bir ortama sahip olduğu için, çocuklar tarafından ‘okul ve ders’ kelimeleri olumsuz düşünceleri de çağrıştırabilmektedir. Bu durum özellikle akademik olarak okulda çok başarılı olmayan ve bazı derslerde zorluk yaşayan çocuklar için ve diğer çocuklardan farklılık gösteren, üstün zekâlı çocuklar için de geçerlidir. Okul bu tür çocuklar için ‘verilen fazla ödevler, yazı yazma, tekrarlar ve az uyarıcı etkinliklerden’ dolayı tüketicidir ve yaz tatilleri de onlar için tıpkı karanlık bir tünelin sonunda görünen bir ışık gibidir. Fakat doğruyu söylemek gerekirse yaz okulları en çok da bu çocuklar için önemlidir ve en çok da bu özellikleri sergileyen çocukların ihtiyacıdır. Çünkü bu çocuklar okula ve dolayısıyla bir süre sonra öğrenmeye olumsuz bir tutum takınabilmekte ve tümüyle meraklarını kaybederek, öğrenmekten soğuyabilmektedir. Bu tür çocukları yaz okuluna göndermemek onları büyük bir fırsattan mahrum etmek anlamına gelecektir.” dedi.


 “YAZ OKULLARINDA ÇOCUKLAR EKSİK BİLGİ VE BECERİLERİNİ TAMAMLARLAR”


Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kaplan Sayı çocukların zenginleştirme etkinliklerinden ve yaz okulu programlarından yaralanmalarının nedenleriniyse şöyle sıralıyor:


“Çocuklar yaz okullarında eksik oldukları bilgi ve becerileri tamamlarlar. Bu okullar, özellikle onların motivasyon, dikkat, bellek ve eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeleri için bir şanstır. Yaz okulları çocuklara bir sağlıklı bir yapı ve öğrenme ortamı sunar. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri sınırları zorlama konusunda ustaca davranırlar. Yaz okulları onların bu sınırları test etmesi için ve ileride okul ortamındaki davranışlarını düzenlemesi için sağlıklı bir ortam sunar. Yaz okulunda stressiz bir ortamın sunulması ve bireysel özelliklere değer verilmesi, öğrencilerin kendini tanımasına ve iyi bir performans sunmasına olanak sağlar. Gösterilen iyi performans çocukların benlik saygısını ve özgüvenlerini arttırır. Bu durum dolayısıyla çocukların yıl içindeki okul başarısının yükselmesine de yol açar. Yaz okulları sağlıklı bir ortamla iletişime geçen çocuğun sosyal becerilerinin yapılandırılmasına yardımcı olur. Çoğu öğrenci okullarda sadece akademik başarıyla ilgili konularda sıkıntı yaşamakla kalmamakta aynı zamanda da akranlarıyla sosyal açıdan sıkıntı yaşamaktadır. Yaz okulları bu çocuklar için sosyal ilişkiler konusunda daha fazla fırsatlar sunmakta ve onların yeni arkadaşlar edinmesine yardımcı olmaktadır. Yaz okulları çocuklara yeni bir öğrenme ortamı sunar ve çocuğunuz bu duruma olumlu tepki verebilir. Sınıfların az olması, öğretim baskısından çok eğitimin temel alınması ve aktif öğrenmeye yer verilmesi, öğrencilere daha fazla bireysel ilgi sunulması öğrencilerin merak duygularını uyarır ve öğrenmeye ilişkin pozitif bir tutum oluşturmasını sağlar ve destekler.”



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
94254
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA