Selçuk, Yeni Dönemdeki Vizyon ve Stratejisini Örnek Bir Uygulamayla Belirliyor
Bunlardan birincisi; bir dünya üniversitesi olmak, yani uluslararasılaşmak. İkinci hedefimiz ise devletin stratejik üniversitesi olmaktır.” dedi.
Alaeddin Keykubat Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, dekanlar, rektör danışmanları ve müdürler katıldı.
“KENDİMİZE İKİ TEMEL HEDEF BELİRLEDİK”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 14 yıllık süreç içerisinde ciddi bir kalkınma ve gelişme hamlesi başlattığını belirterek, bu süreçte 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin belirlendiğini ifade etti. Belirlenen hedeflere ulaşma konusunda savunma sanayi, eğitim, enerji, gıda, bilişim-yazılım teknolojileri, makine, kimya ve ilaç sanayi, tıbbi teknoloji gibi alanların önemli yer tuttuğunu anlatan Prof. Dr. Şahin, “1975 yılında kurulmuş, 41’inci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız üniversitemizde yaklaşık 90 bin öğrenci, 3 bin akademisyen ve 7 bin çalışanla 100 bin nüfuslu bir bilim ordusuyuz. Bu nüfusumuzla ülkemizin ihtiyacı olan birçok şey gerçekleştirilebilir. 2015 URAP Türkiye üniversite sıralamasında 15’inci, dünya sıralamasında 981’inciyiz. Bunların ileri taşınması gerekmektedir. Kendimize iki temel hedef belirledik. Bunlardan birincisi; bir dünya üniversitesi olmak, yani uluslararasılaşmak. İkinci hedefimiz ise devletin stratejik üniversitesi olmaktır. Devletin ihtiyacı ne ise onu üretmek, onu hazır hale getirmek. Bu teknolojik alanlarda de olabilir, sosyal alanlarda da olabilir.” diye konuştu.
REKTÖR PROF. DR. ŞAHİN PROJELER HAKKINDA KONUŞTU
Prof. Dr. Şahin, üniversite-sanayi iş birliğinde oluşturulması planlanan sanayi kampusu, mevcut kampus alanının modernizasyonu, endüstriyel patlayıcılar yüksek lisans programı, kampusun 10 megavat saatlik enerji ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi sistemi, bazı fakültelerde kurulması planlanan yeni bölümler, yaşlı engelli bakım merkezi, veteriner fakültesi bünyesinde oluşturulması düşünülen hayvan hastanesi, Seydişehir’de 270 bin metrekarelik alana kurulması planlanan bitki ıslahı ve tohumculuk merkezi, 3. kalite tıbbi cihazların üretilebileceği sağlık kümesi, mikoloji ve mantar enstitüsü kurma çalışmaları başta olmak üzere çeşitli proje, planlama ve düşüncelerini bildirdiği konuşmasında, yerli otomobil konusunda, “Konya’da otomobil üretilmesi ya da ülkemizde üretilecek yerli otomobilin yedek parçalarının bir kısmının da olsa buradan üretilmesi için görüşmelerimiz ve çalışmalarımız var. Görüştüğümüz bir otomobil tasarımcısı var. Sanırım Eylül ayının başı itibariyle 5 kişilik bir komisyonla Milano’ya gideceğiz, görüşmeler yapacağız. Bu konuda da neler yapabileceğimize bakacağız.” dedi.
KATILIMCILAR, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ SUNDU
Rektör Prof. Dr. Şahin’in konuşmasının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Selçuk Üniversitesi’nde eğitim-öğretim, rektörlüğe bağlı birimler, fakülteler, enstitüler, meslek yüksek okulları, yüksekokullar, koordinatörlükler, araştırma ve uygulama merkezleri, daire başkanlıkları, misyon ve vizyon, fiziki alan ve şartlar gibi konuları içeren sunum gerçekleştirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, toplantının bir üniversite hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı yapılması adına ilk olduğunu söyledi. Üniversitelerin devletle, milletle, özel sektörle ihtiyacı belirleyen ve buna yönelik de ürünler sunan kurumlar olduğunu belirten Altunyaldız, üniversitelerin öğrencilere yetenek yükleme yapısına yönelmesinin bu anlamda önemli olduğunu aktardı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de Selçuk Üniversitesi ve Konya’da ciddi çalışmaların gerçekleştirildiğini belirterek, Selçuk Üniversitesi’nin bir marka olduğunu, bu anlamda üniversite çatısı altında alt markaların da olması gerektiğine inandığını kaydetti.
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ise Selçuk Üniversitesi’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, uluslararasılaşma hedefinin önemli olduğunu dile getirdi.
Toplantı, katılımcıların vizyon ve strateji belirlemeye yönelik alanlarında görüş ve önerileriyle sona erdi.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |