Selçuk’ta Silikon Vadisi’ne Gidecek Adaylar Belirlendi

Selçuk’ta Silikon Vadisi’ne Gidecek Adaylar Belirlendi
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-05-18 - 13:29 - Bu haberi 808 kişi okudu.


Konya Teknokent / Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilere yönelik gerçekleştirdiği Let’s UP Programı kapsamında, “Üniversiteli Gençler, Girişimcilik Ekosistemine Hazırlanıyor”

   Konya Teknokent / Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilere yönelik gerçekleştirdiği Let’s UP Programı kapsamında, “Üniversiteli Gençler, Girişimcilik Ekosistemine Hazırlanıyor” sloganıyla Silikon Vadisi’ne gidecek iki genç girişimci, Silikon Vadisi Demoday Etkinliği’nde belirlendi.


       ABD Silikon Vadisi’nde bir hafta süreyle çeşitli eğitim programları ve ABD’de network oluşturmak için tanışma toplantılarına katılma fırsatı yakalayacak isimler, Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Halil Furkan Kımkak ve KTO Karatay Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Mehmet Çağlar Öznalcılar oldu.


 Dedeman Otel’de gerçekleşen programa Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ve çok sayıda davetli katıldı.


 “TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”


 Etkinlik, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner’in sunumuyla başladı. Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, önemli bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade etti. Konya Teknokent olarak girişimcilere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Soylu, “Girişimcilerimizi nasıl daha üst bir seviyeye ulaştırırız diye bu anlamda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda gerek rektörlüğümüz, gerekse sanayimiz, odalarımız bize çok geniş destek veriyor. İnşallah bu sinerjiyi en kuvvetli şekilde önümüzdeki yıllarda daha ses getirilecek şekilde duyuracağız. Konya girişimcilikte Türkiye’de 4. sırada yer alıyor. Bu çok büyük bir başarı. KOP Bölgesi’nde yer alan 8 üniversite, 200 bine yakın öğrenci çok ciddi bir potansiyeli barındırıyor. Biz bu potansiyeli ne kadar harekete geçirebilirsek inşallah sonunda da ülkemiz kazanmış olacak. 2023, 2053, 2071 hedeflerine varmak için elimizden gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.


 “BU TÜR PROGRAMLAR KONYAMIZA CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”


 KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de Konya Teknokent’in başarılı çalışmalara imza atmaya devam ettiğini dile getirerek, “Girişimcilik bir ekosistem ve izlediğim kadarıyla da bu ekosistem gerçek anlamda oluşturulmuş. Dikkatimi çeken diğer bir yönü de bu ekosisteme şehir tam olarak katılmış. Şehrin dahil olmadığı, şehrin kenarında, kıyısında olduğu bir girişimcilik ekosistemi çok başarılı olamıyor. Bu anlamda şehre heyecan verdiğini, teknolojik girişimciliğin önemli yol aldığını görüyorum. Bu anlamda Konyamıza bu tür programların çok önemli katkı sağlayacağını ve önemli girişimcilerimizin ekonomimizde büyük yer alacaklarını umut ediyorum. Daha önceki örneklerle de bu ispat edildi.” şeklinde konuştu.


 “TEMEL HEDEFİMİZ; ÜLKEMİZE HİZMET OLMALI”


 Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise bu tür programların önemli sonuçlara vesile olabileceğini söyledi. Sivil yatırımcıların aldığı proje destekleriyle ciddi ürünleri ortaya çıkarabildiğine de değinen Prof. Dr. Şahin, “Geçen aylarda gerçekleştirilen tarım fuarında üniversitemizle iş birliği halinde olan Konyalı yatırımcıların ürettikleri çok önemli ve ciddi tarım makinalarını görmüş olduk. Bunlar umut verici ve sevindirici sonuçlar. Kaynaklarımız sınırsız değil ve Ar-Ge desteklerini ülkemiz menfaatlerine, insanlık menfaatine hangi ürünler ortaya çıkartabiliriz diye kullanmamız gerekmektedir. Hayata geçirilebilecek ürünlerin üzerine çalışma yapılması gerekmektedir. Var olan kaynaklarımızın iyi değerlendirip, paylaşma ve birlikte çalışma kültürünün geliştirip, temel hedefimizin; ülkemize hizmet etmek olması lazım. Bu toplantıda ortaya çıkacak sonuçla iki arkadaşımızın Silikon Vadisi’ne gönderiliyor olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Onların vizyonu açısından son derece değer katabilecek bir seyahat olacak ve orada edindikleri tecrübeleri getirip, burada arkadaşlarıyla çalışma ekipleriyle paylaşacaklar. Paylaştıkları kişilerin de önünü açacaklarına inanıyorum” diye konuştu.


 Açılış konuşmalarının ardından, girişimci adaylar projelerini anlatan sunumlarını gerçekleştirdi. Sonrasında protokol üyeleri tarafından girişimci adaylara plaket takdim edildi. Ardından değerlendirme komisyonu tarafından Silikon Vadisi’ne gidecek adaylar belirlendi. Değerlendirme sonucunda, “Giyilebilir Hava Yastığı” projesiyle Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Halil Furkan Kımkak ve “Kurak Bölgelerde Zirai Kullanım için Yüksek Gerilimle Havanın Neminden Nıtratca Zengin Su Elde Eden Sistem” projesiyle KTO Karatay Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Mehmet Çağlar Öznalcılar Silikon Vadisi’ne gidecek isimler oldu. Girişimci adaylara ödülleri, Konya Valisi Muammer Erol tarafından verildi.


 



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
80809
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA