NEÜ’de 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
2010 yılında Konya Üniversitesi adıyla eğitim-öğretim hayatına başlayan Üniversitenin bölgede öncü bir yere geldiğini ve artık Türk yükseköğretiminde de adından söz edilmeye başlandığını söyledi. Şeker; 25’i yabancı uyruklu olmak üzere bin 556 akademik personel ve 2 bin 780 idari personel sayısı ile hizmet verdiklerinin bilgisini verdi.
70 farklı ülkeden 842’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 33 bin 640 öğrencinin üniversitelerinde eğitim-öğretime devam ettiğini açıklayan Şeker, üniversite tercihlerinde ilk sıralarda tercih edilir hale geldiklerini vurgulayarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında, 36 bin 316 öğrenci almayı hedeflediklerini ifade etti.
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümüne, Ereğli Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık ile İlköğretim Matematik Eğitimi bölümüne, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Grafik bölümüne, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dil Bilimi bölümüne, Seydişehir Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüne, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümüne, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne ilk defa öğrenci alınacağının müjdesini verdi. Ayrıca 2015 yılında açılış izni verilen Hukuk Fakültesinin akademik kadrosunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Şeker; 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Hukuk Fakültesinin de öğrenci alacağını söyledi. Devlet Konservatuvarının da önümüzdeki yıllarda öğrenci kabul edeceğini ifade eden Şeker; belirledikleri hedeflere başarılı olarak ulaştıklarını sözlerine ekledi.
NEÜ’nün 4 farklı kampüs alanı ve geçici hizmet binalarıyla fiziksel olarak önemli gelişmeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Şeker; kendilerine destek veren Konya halkına, siyasetçi ve bürokratlara şükranlarını ifade etti.
Mevcut durumda bir şantiyeyi andırdığını söylediği Köyceğiz Yerleşkesindeki Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi inşaatı ve çevre düzenlemesi yapım işi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi idari ve derslik blokları inşaatı ile çevre düzenlemesi yapım işi, Mühendislik ve Fakültesi laboratuvar blokları inşaatı ve çevre düzenlemesi yapım işi, kampüs altyapı inşaatının devam ettiğini söyledi. Şeker, ayrıca Meram Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker 2016 yılında planladıkları projeler hakkında da bilgi verdi. Şeker, Rektörlük İdari Birimleri ve Kafeterya, Meram Tıp Fakültesi morfoloji ek binası, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi dijital arşiv yapılması başlıklarının 2016 projeleri arasında olduğunu ifade etti.
NEÜ Rekora Koşuyor
Şeker; 19 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye’nin en çok Araştırma ve Uygulama Merkezine sahip üniversitelerinden biri haline gelen NEÜ’nün bu merkezlerde farklı bilim dallarında önemli faaliyetlerin yürütüldüğüne dikkat çekti. Bilimsel Akademik Projeler (BAP) desteklerini kapsamında; devam eden 600 projeye 19 milyon 972 bin lira destek miktarı bulunduğunu ve bu destekten 13 milyon 392 bin lira harcandığını söyleyen Şeker; BAP kapsamında bin 183 projenin tamamlandığını, 9 milyon 422 bin lira destek miktarının yaklaşık 8 milyon 754 bin lirasının harcandığını kaydetti.
Basın toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |