Selçuk’ta, ‘Başka Bir Kamu Yönetimi Mümkün mü?’ Konferansı
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu’nun konuşmacı olarak katılımıyla “Başka Bir Kamu Yönetimi Mümkün mü?” konulu konferans gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, Turizm Fakültesi Dekanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“KAMU YÖNETİMİNDE SÜREKLİ SORGULAMAK GEREKİYOR”
Turizm Fakültesi Dekanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, kamu yönetiminin bir devlet bilimi olduğunu ifade etti. Devletin gelenek ve kurumlarıyla var olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çukurçayır, “Gelenek ve kurumlar ne kadar güçlü olursa devlet de o kadar güçlü olur. Kamu yönetimi bu alanla ilgileniyor. Dolayısıyla elbette ki başarılı bir kamu yönetimi gelenekleri ve kurumlarıyla mümkün. Ancak değişim olmayacak mı? Dünya değişirken, dönüşürken kamu yönetimi gelenekleriyle kurumlarıyla yerinde mi sayacak? Elbette ki hayır. Değişim gerçekleşirken değişimi izlerseniz çağ dışı kalırsınız. İlkel, toplumsal ve yönetsel sorunlardan kurtulamazsınız. Bu yüzden kamu yönetiminde sürekli sorgulamak gerekiyor.” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay ise bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, öğrencilerin bu tür etkinlerden azami şekilde istifade etmesi için ellerinden gelen gayreti sarf etmeleri gerektiğini dile getirdi.
“BAŞKA BİR KAMU YÖNETİMİ MÜMKÜN”
Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu, sosyal bilimlerin alt branşı olarak kamu yönetimi disiplininin akademide öğretilen şekliyle bu topraklara özgü bir kamu yönetimi disiplini olduğuna inanmadığını ifade ederek, “Bu bize özgü olmamasının yanında kanunlarımıza, kültürümüze girmiş pek çok unsur gibi kamu yönetiminin de açıkçası ithal olduğunu düşünüyorum. O yüzden ben başka bir kamu yönetimi arayışının gerekli ve mümkün olabileceğine inanıyorum. Peki başka bir kamu yönetimi nasıl olacak? Başka bir bilim bulmamız, yapmamız lazım diye düşünüyorum. Bundan çok daha önemlisi hem başka bir bilim, o bilim içinde başka bir kamu yönetimini hayata geçirebilmek adına da başka bir insan modeline ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Peki nasıl olacak sorusunu açıkça bilimle alakalı olarak üç tane bakış açısının yenilenmesi, ortaya konulmasıyla olacağını düşünüyorum. Geçmişe dönük bir bakış açısı, bugüne ve içe dönük bir bakış açısı ve bir de geleceğe yönelik bir bakış açısı geliştirmemiz lazım.” diye konuştu.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |