Mesleğin Duayenleri KTO Karatay Üniversitesi Öğrencileri İle Buluşuyor
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşen programda Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, öğrencilik dönemlerinde meslek sahiplerinin tecrübelerinden yararlanmaları amaçlandı.
Akyürek; Sosyal Bir Öğrenci Hep Bir Adım Önde Olmuştur
Meslek Atölyesi, programının ilk konuğu olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Aynı zamanda avukat da olan Akyürek, “ Başarılı olmak sosyal insan olmaktan geçer. Öğrencilik döneminde sosyal bir kimliğe sahip olanlar hayatlarının ilerleyen dönemlerinde diğer bireylere göre hep bir adım önde olmuşlardır. Öğrencilik dönemimde gerçekleştirdiğim faaliyetler, etkinlikler şu an bana büyük kolaylıklar sağlıyor. Burada öğrencilerle buluşmamızı sağlayan üniversite yönetimimize ve bizleri ilgi ile karşılayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Akyürek, konuşmasının sonunda KTO Karatay Üniversitesi şeref defterini imzaladı. Rektör Bayram Sade, Akyürek’e Ahilik ve Meslek Ahlakı kitabını hediye ederek katılımlarından ötürü teşekkür etti.
Konya Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer ise iyi bir hukukçunun nasıl olması gerektiğine vurgu yaptı. Koçer, “ Hukukçunun beşeri ilişkilerinin iyi düzeyde olması gerekir. Bilgi ve kültür birikimi meslekte yeterli olması için önemli kriterlerden bir tanesidir. Hukuk yaşayan bir organizmadır bu nedenle hakimin savcının avukatın aynı zamanda bir psikolog ve sosyolog gibi düşünmesi gerekir” dedi. Koçer, öğrencilerin idam cezası uygulamaya tekrar konulmalı mı sorusunu ise “ Ceza verilecekse kanunlar üzerinden hareket edilir. İdam cezasının gelmesi gerekir. Bu uygulama ile insanlar daha sağlıklı düşünerek hayatta daha dikkatli olacaktır” diye cevaplandırdı.
Serbest Avukat Suat Altunsoy ise avukatlık mesleğine ilişkin öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Altınsoy, “ Hukukçu olarak iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Zor yanları ile beraber sorumlulukları da olan bir meslek. Avukat, hukuk bilgisi olduğu için bu görevi icra etmektedir. Konuştuklarınız ve yazdıklarınız anlaşılabilir ve delillerle ulaşılabilir olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Hasan Kılca da öğrencilik yıllarında yapılan sosyal ve kültürel birikimin önemini anlattı. Program Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yıldırım’ın konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinin sorularının cevaplanması ve plaket takdimi ile son buldu. Meslek Atölyesi programı 28 Nisan’a kadar farklı meslekten katılımcılar ile devam edecek.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |